Opettajakoulutus

HALUATKO PARANTAA TYÖMAHDOLLISUUKSIASI?

Tule jatko-opiskelemaan Suzuki-pedagogiksi. Koulutus on kansainvälinen ja mahdollistaa työskentelyn kotimaassa sekä ulkomailla Suzuki-menetelmää käyttävissä oppilaitoksissa.

OTA YHTEYTTÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN!

OPETTAJAKOULUTUS

Tällä hetkellä Suomessa järjestetään opettajien erikoistumiskoulutusta viulun, sellon, huilun, kitaran ja pianon soitossa sekä laulussa. Uutena soittimena suunnitellaan alttoviuluopettajien koulutusta. Lähtökohtana koulutuksessa on opettajan perusammattitaito.

Koulutuksen tavoitteena on Suzuki-pedagogiikan, -metodiikan ja esitettävän ohjelmiston hallinta sekä Suzuki-filosofian syvällinen ymmärtäminen ja toteuttaminen niin omassa työssä kuin arkielämässä. Tärkein ymmärryksen osoitus on toisen ihmisen kunnioittaminen ja huomioonottaminen. Ennen ensimmäisen tason koulutuksen aloittamista luetaan Suzuki, Shinichi. Nurtured by Love (suom. Rakkaudella kasvatettu) ja tutustutaan oman instrumentin neljään ensimmäiseen Suzuki-vihkoon.

Koulutus koostuu viidestä, tasolta toiselle etenevästä tutkintoon tähtäävästä tasosta. Yhden tason suorittaminen kestää 1,5-2 vuotta.

Pääsyvaatimukset
– SYY:n ja ESA:n jäsenyys
– Musiikin ammattiopintoja, suoritettuna C-tutkinto (ent. IIA). Koulutus on mahdollista aloittaa yhden vuoden koeajalla, jos vaadittu tutkinto puuttuu. 5. tason suorittamiseen vaaditaan B-tutkinto (ent. IIB).
– Katso lauluopettajien tarkemmat pääsyvaatimukset ja koulutussisältö alla.

Sisältö
– Suzuki-filosofia luennot ja keskustelut
– Suzuki-opetuksen observointi
– Yksityistunnit
– Suzuki-ohjelmiston hallinta ulkoa, tasot 1-5
– Opetusharjoittelu ja näytetunnit
– Omat toson mukaisen ohjelmiston konsertit
– Kirjalliset tehtävät

Tutkinto (soittimet)
1. Soittonäyte
2. Opetusnäyte
3. Haastattelu

Tutkinto (laulu)
1. Opetusnäyte (yksinlaulutunti ja ryhmätunti)
2. Soittokoe
3. Keskustelu
4. Oma konsertti mm. opetustason ohjelmistosta

Lautakunnan muodostavat oman kouluttajan lisäksi kaksi eri maista tulevaa ulkomaista kouluttajaa. Suzukitutkinto on kansainvälinen.

Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan Suzuki-opettajaksi tai haluat lisätietoja opettajien koulutuksesta, ota yhteyttä kyseisen soittimen yhteyshenkilöön.