Opettajakoulutus

HALUATKO PARANTAA TYÖMAHDOLLISUUKSIASI?

Tule jatko-opiskelemaan Suzuki-pedagogiksi. Koulutus on kansainvälinen ja mahdollistaa työskentelyn kotimaassa sekä ulkomailla Suzuki-menetelmää käyttävissä oppilaitoksissa.

OPETTAJAKOULUTUS

Tällä hetkellä Suomessa järjestetään opettajien erikoistumiskoulutusta viulun, sellon, huilun, kitaran ja pianon soitossa sekä laulussa. Uutena soittimena suunnitellaan alttoviuluopettajien koulutusta. Lähtökohtana koulutuksessa on opettajan perusammattitaito.

Koulutuksen tavoitteena on Suzuki-pedagogiikan, -metodiikan ja esitettävän ohjelmiston hallinta sekä Suzuki-filosofian syvällinen ymmärtäminen ja toteuttaminen niin omassa työssä kuin arkielämässä. Tärkein ymmärryksen osoitus on toisen ihmisen kunnioittaminen ja huomioonottaminen. Ennen ensimmäisen tason koulutuksen aloittamista luetaan Suzuki, Shinichi. Nurtured by Love (suom. Rakkaudella kasvatettu) ja tutustutaan oman instrumentin neljään ensimmäiseen Suzuki-vihkoon.

Koulutus koostuu viidestä, tasolta toiselle etenevästä tutkintoon tähtäävästä tasosta. Yhden tason suorittaminen kestää 1,5-2 vuotta.

Pääsyvaatimukset
– SYY:n ja ESA:n jäsenyys
– Musiikin ammattiopintoja, suoritettuna C-tutkinto (ent. IIA). Koulutus on mahdollista aloittaa yhden vuoden koeajalla, jos vaadittu tutkinto puuttuu. 5. tason suorittamiseen vaaditaan B-tutkinto (ent. IIB).
– Katso lauluopettajien tarkemmat pääsyvaatimukset ja koulutussisältö alla.

Sisältö
– Suzuki-filosofia luennot ja keskustelut
– Suzuki-opetuksen observointi
– Yksityistunnit
– Suzuki-ohjelmiston hallinta ulkoa, tasot 1-5
– Opetusharjoittelu ja näytetunnit
– Omat toson mukaisen ohjelmiston konsertit
– Kirjalliset tehtävät

Tutkinto (soittimet)
1. Soittonäyte
2. Opetusnäyte
3. Haastattelu

Tutkinto (laulu)
1. Opetusnäyte (yksinlaulutunti ja ryhmätunti)
2. Soittokoe
3. Keskustelu
4. Oma konsertti mm. opetustason ohjelmistosta

Lautakunnan muodostavat oman kouluttajan lisäksi kaksi eri maista tulevaa ulkomaista kouluttajaa. Suzukitutkinto on kansainvälinen.

Jos olet kiinnostunut kouluttautumaan Suzuki-opettajaksi tai haluat lisätietoja opettajien koulutuksesta, ota yhteyttä kyseisen soittimen yhteyshenkilöön.

SUZUKI-MENETELMÄN JOHDANTOKURSSI SYKSYLLÄ 2021

Taideyliopiston, Avoimen yliopiston 2 op kurssilla on oivallinen tilaisuus tutustua Suzuki-menetelmään Suomen kokeneiden Suzuki-pedagogiikan kouluttajien kanssa.

Tervetuloa Suzuki-pedagogiikan koulutuspäiville 14-15.9.2021 Kuninkalan kurssikeskukseen

Koulutuspäivät toimivat käytännönläheisenä johdantona ja intensiivijaksona Suzuki-pedagogiikan keskeisiin tavoitteisiin, sisältöihin ja työtapoihin kaikille soitonopettajille ja musiikkialan opiskelijoille. Myös Suzuki-menetelmää jo soveltavana pedagogina voit osallistua mukaan päivittämään opetuksen käytäntöjä ja osallistumaan yhteisiin pedagogisiin keskusteluihin. Pääset tutustumaan koulutuspäivillä Suzuki-menetelmän ajankohtaisiin työtapoihin eri instrumenttien kautta (viulu, huilu ja sello).  Koulutuspäivillä tarkastellaan opetuksen käytäntöjä sekä yksilö- että ryhmäopetuksen kannalta.

Päivien kouluttajina toimivat Salla Ahokanto (viulu), Marja-Leena Mäkilä (huilu), Anja Maja (sello), Hannele Lehto (viulu) ja Maarit Honkanen (piano). Paikkana on KALLIO-KUNINKALA, Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus, os. Ristinummentie 6 Järvenpää. Kurssi osallistumismaksu on 30 euroa ja koulutuspäiville on varattu paikkoja myös Sibelius-Akatemian opiskelijoille, joille osallistuminen on maksuton. Voit myös varata erikseen majoituksen ja ateriat, joista lisätietoja alla olevassa tiedotteessa.

Linkki koulutuspäivien kuvaukseen. Kuvauksen kautta pääset myös ilmoittautumaan.

https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.13839064071